20 Şubat 2010 Cumartesi

Nasıl Tarz Olunur?

Bu konuda herkesin bildiği ama bütüne ulaşmakta zorlandığı şeylerden bahsedeceğim. Hepimiz biliyoruz aslında değil mi nasıl tarz olunacağını. Ama neden bir türlü istediğimiz şekli ve farklılığı yakalayamıyoruz? Şöyle söyleyeyim şeytan nasıl ayrıntıda gizliyse bizim tarzımız da ayrıntıda gizli efendim:))  Adım adım bakalım mı nasıl olacak bu iş diye:))

Önceeee kendimize bir tema seçiyoruz.
Nasıl bir temanız var ruhunuzda? Ne imajı vermek istiyorsunuz? Romatik?  Sert? Uyumsuz? Askeri?
Bunu seçtik mi şimdi renkte karar kılacağız.Temamıza uygun renkler olacak.
Ardından detaylar, aksesuarları ayarlayacağız. Bunlar da temamızı çağrıştıracak.

Ufak bir dip not: Her kıyafet için heeeerr zamaan geçerli bir öneri, bir yerden süslediğinizi bir yerden olabildiğince sadeleştirin inanın çok daha zarif gözükecektir. Moda deyip, marjinallik deyip abartıya aldanmayın sakın.
Efendim kısacık bir özetten sonra örneklemeye başlayayım iznininle

Örneğin:Romantik bir haliniz var:
Renk olarak krem, pudra tonları çok uygun.Bunları ele alalım. Kıyafetimizin ana rengini krem-pudra tonları üzerine kuralım ardından kıyafette pembe detaylar kullanalım örneğin çiçekler, güller,kelebekler.. bu tarzda bence pembe çiçekler süper bir fikir olacaktır. Tabiki dışarı çıktığınızda böyle bir kıyafet aradığınızda illa krem-pudra renklerinde bir kıyafet, bir de üzerinde pembe çiçekli birşey bulacağım diye gezerseniz daha çok gezersiniz. Bu her zaman bulunan birşey değilsee detayları biz ekleyeceğiz. Örneğin bu tema için pembe tonlarında çiçekler bulup kıyafetimize dikebiliriz o kadar kısa sürecek ki bir o kadar da zevkli inanın. Aksesuar olarak da gene açık tonlar kullanacağız. Çantamız, ayakkabımız, mümkünse ince bileziğimiz ya da bu ipli minik bileklikler var ya, onların pembe tonları sade olacak çok iyi duracaktır.

 örneğin bu kombinde etek biraz süslü kaçtığı için sade bir bluz kullandım fakat çok da basit durmaması için çiçek bir broşla süsledim ayakkabılarda da düz taban tercih ettim.




 Örneğin; sert, asi bir halimiz var:
Renk olarak siyah krem ya da beyaz tonlar uygun. Detayların rengini çok farklı yapmamamız uygun olacak çünkü uyumsuz, uygunsuz olacak. Yapmaya çalışmış ama becerememiş görüntüsü vermemek için detaylarda kırmızı,siyah,krem,beyaz tonlar kullanmak uygun olacak. Detaylarda ayrıca zımbalar,fermuarlar,rozetler süper olur. Hem bu senenin modası hem de güzel bir detay. Benim için modası kalıcı zımbaların. Sizin için de öyle olmasını tavsiye ederim.Aksauarlarda siyaha kaçmak en doğrusu sert ifadeli zımbalı, fermuarlı ayakkabılar çok uygun kaçacak.Hatta eldiven takmayı sevenler yarım parmaklı deri el kemiklerini açıkta bırakacak eldivenler takmaları süüüpperrrrrr oluurrr..

 
 


Örneğin uyumsuzluğu seviyoruz:
Renk olarak çok serbestiz nasılsa uyumsuzluk değil mi temamız:) Ama benim size tavsiyem kırmızı siyah çizgiler.Fazla söze gerek yok bu temada çünkü ne yapsanız olur yeterki abartmayın:))

bu kıyafete şortun içine ya da altına çizgili renkli çorap giyebilirsiniz.
 


Son örnek temamız askeri:
Renk olarak asker yeşili, toprak tonları, siyah kullanacağız. Aksesuar olarak rozetleri öneriyorum. Dışardan kendiniz de rozet alıp kıyafetinize takabilirsiniz. Ayakkbıda sade koyu renk tercih edin. Çanta olarak da bulursanız asker çantaları:))) Fazla işçilik detay istemeyen bir tarz ama şu dönemde oldukça moda. Birçok ünlü modacı bu sezon asker temasını kullanmış amaç dişi asker:))

 
BALMAIN

JOHN GALLIANO

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder