17 Mayıs 2010 Pazartesi

Selülite Çare..

Aşağıda söyleyeceğim birkaç yöntemi düzenli uygularsanız selülitlerinize elveda diyebilirsiniz.Sizde bu yöntemlerden bir ya da birkaçını kurallara uygun şekilde uygulayın. 1 ay gibi kısa bir sürede selülitinizde azalma göreceksiniz.

  • Selülit deri dokusu altında su birikimidir ve bu su birikimi ancak daha fazla su ile atılabilir yani bol su için.(en az 1.5 litre)
  • Selülit hareketsizlik sonucu oluşur selülitli bölgedeki KASI sürekli hareket ettirin. Bunun için düzenli yürüyüş,spor şart.Hareketlendirmek için yöntemleri aşağıda veriyorum.
  • Selülitli bölgeyi sürekli nemlendirin. Evet nemlendirici bir vücut kremi ile selülitli bölgeye masaj yapabilirsiniz.
  • Metabolizmanızın sürekli hareket halinde olması hem selülitlerinizi aza indirger hem de yağlarınızı. Bunun için metabolizmanızı sürekli çalışır tutun.Bunun için yöntemleri ve tarifleri aşağıda  veriyorum.
  • Tuzdan uzak durun. Unutmayın selülitin sebebi suyun doku altında birikmesidir.Bunu sağlayan da tuzdur. Yediklerinizde zaten tuz var ekstra koymayın.
  • Çeşitli yağ karışımlarıyla selülitli bölgenize, kan dolaşımını hızlandıracak şekilde masaj yapın.Bunun da tarifleri aşağıda var.
Selülitli Bölgeyi Hareketlendirmek İçin:
Yürüyün.Ama yavaş yavaş değil.Hızlı tempoda.Nerdeyse koşacakmışsınız gibi ve hızınızı sabit tutun bacaklarınızda acımalar hissedeceksiniz devam edin durmayın üzerine gidin.Bu işe yarıyor demektir : )) Bunun dışında yere yan şekilde uzanıp bacağınızı yukarı doğru kaldırıp indirin ama indirdiğinizde diğer ayağınızın üstüne koymayın ayak hep havada olacak. Bunu canınız epey yanana kadar yapın hergün!!!

Evde pilates egzersizleri yapın.Gideceğiniz yer çok çok uzak olmadıkça yürüyün. Pazar günlerinizi boşa harcamayın gidin Caddebostan sahile,Yıldız Parkına,ormana,Bebek sahile vb.. orda yürüyün hızlı tempoda. Ardından masum bir kahvaltı yapın açık havada.Kendinizi dinleyin biraz.Ya da bir sandviç ile deniz kenarında oturun : ))

Metabolizma Hızlandırmak için:

Gün içinde şeker kullanmadan meyve veya bitki çaylarından  tüketin.Aç kalmayın.Aç kalırsanız kas da yakmış olursunuz. Aç kalmadan metabolizmayı hareket halinde tutun.Sürekli çalışmasına izin verin vücudunuzun.Ancak böyle eritebilirsiniz yağları ve selülitleri.
Çaylar: Metabolizmayı hızlandırmak için hazır poşet meyve veya bitki çayları içebilirsiniz.
           Biberiye,Anason,Rezene üçlüyü 5 dk ateşte kaynatın sabah aksam için.(fazla kaynatmayın)
           5-10 enginar yaprağı ve biberiyeyi 5 dk suda kaynatın sabah akşam için
(Bu çaylardan hepsini birden aynı günde yapmayın belli zamanlara bölün)

Selülite yağlar:
Portakal,Kekik yağlarını karıştırarak selülitli bölgeye sabah akşam masaj yapın. Bu yağları banyoya girdiğinizde kese ile de yapmanız ekstra yarar sağlayacaktır.
Limon,Zencefil,Portakal, bu da farklı yağ karışımı. Aynı şekilde bunu da uygulayabilirsiniz.

3 adet küçük kırmızı biberi tohumlarıyla birlikte bbir kahve fincanı kadar suda iyice haşlayın.Ezebildiğiniz kadar ezin püre gibi.1 çay kaşığı deniz tuzunu katıp selülitli bölgelere bastırarak masaj yapın.(Dr. Murad tarifi)

Bu kadar basit arkadaşlar ama aşağıda verdiğim bu tarifleri,yöntemleri beslenmenize katmanız gerek.En başta, en etkilisi; çok su için.Hareket edin!!!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder